Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 Ν.2121/1993 απαγορεύεται η αναπαραγωγή των έργων με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει, η διασκευή, η προσαρμογή ή άλλες μετατροπές του έργου, η παρουσίαση του έργου στο κοινό και η δημόσια εκτέλεση του έργου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημιουργού. 

Το σπίτι του Θεόφιλου

Ένα Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, ιδιαίτερα για την ύστερη περίοδο της δημιουργίας του , όταν έγινε η γνωριμία του με τον Τεριάντ. Εξετάσθηκαν τα υλικά και χρώματα, το ύφος, την τεχνοτροπία του, την θεματολογία του μέσα από τίτλους και λεζάντες και μια ανθολογία κριτικών και κειμένων που γράφτηκαν γι αυτόν. Αφορμή στάθηκε η ανάπλαση του χώρου , ” Στέγη του Θεόφιλου “, όπου ο ζωγράφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Έρευνα – Επιμέλεια – Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Μουσική Επιμέλεια: Ioannis Maidanos

https://youtu.be/R7LRK-4lxE0

 

 

Moria – Lesvos ODD (creating living conditions)

Όταν μου προτάθηκε η εθελοντική συνεργασία με την ODD (Office of Displaced Designers) θεώρησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσω την διαδρομή και το έργο της Collage στο Καμπ της Μόριας Λέσβου τα τελευταία 2 χρόνια. Έτσι δημιούργησα ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 10 λεπτών, ένα ταξίδι από την αρχή της προσπάθειας μέχρι σήμερα με την συμμετοχή των προσφύγων, τον εθελοντισμό, τις εργασίες και δημιουργίες , την σταδιακή αλλαγή του χώρου σε λειτουργικό. Μέσα από τις εικόνες και τις αφηγήσεις των προσφύγων θέλησα να αποτυπώσω με σεβασμό και ευαισθησία όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την διαδρομή.
When proposed to me to volunteer in co operation with the Office of Displaced Designers (ODD), I considered it as a good opportunity to present the route and work of Collage at the Camp of Moria Lesvos over the last two years. So I created this 10 minute documentary, a journey from the beginning of the effort till today with the participation of refugees, volunteers, activities and creations, the gradual change of the space into a functional one. Through the icons and narratives of the refugees I wanted to capture this journey with as much respect and sensitivity as possible.

https://youtu.be/Q6ynvnsC9Pc

 

 

Μελίνα Μερκούρη η ασυμβίβαστη

Ένα μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ που προσπαθεί στα δώδεκα λεπτά της διάρκειας του να σκιαγραφήσει την Μελίνα Μερκούρη σαν γυναίκα. Μέσα και πίσω από την ηθοποιό, την καλλιτέχνη και την πολιτικό.

https://youtu.be/MYY6dthaDco

 

 

1934 Just a coincidence… or not ?

1934 είναι η χρονιά που πεθαίνει ο ζωγράφος Θεόφιλος στην Λέσβο. 1934 είναι η χρονιά που εμφανίζεται σε κέντρο του Πειραιά για πρώτη φορά ρεμπέτικη κομπανία, η ξακουστή τριάδα. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ενώνει αυτά τα δύο γεγονότα με ένα πρωτότυπο τρόπο μέσα από ένα ταξίδι, εικόνων, μουσικής και αφηγήσεων. Θεώρησα πως ο Θεόφιλος σαν ζωγράφος θα μπορούσε να είναι ρεμπέτης σαν στάση ζωής και οι συγκεκριμένοι ρεμπέτες μόνο με τις ζωγραφιές του θα μπορούσαν να ταυτιστούν εκείνη την εποχή.

https://youtu.be/4n4Ws6W9hbY

 

 

Ασώματος Λέσβου

Ένα μίνι οδοιπορικό τριών λεπτών στα δρομάκια και τις ιδιαίτερες εικόνες του ορεινού χωριού της Λέσβου – Ασώματος, πλαισιωμένο με διαφορετικούς ήχους, χωρίς ομιλία. Μια γρήγορη ματιά σε ένα πανέμορφο χωριό.

https://youtu.be/8O4S4rNa5fg