Χωρίς κατηγορία

Ψευδαίσθηση

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 Ν.2121/1993 απαγορεύεται η αναπαραγωγή των έργων με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει, η διασκευή, η προσαρμογή ή άλλες μετατροπές του έργου, η παρουσίαση του έργου στο κοινό και η δημόσια εκτέλεση του έργου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημιουργού. 

“Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως αυτά είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε”

Anais Nin – Συγγραφέας

Αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα με βάση τις εμπειρίες, τις αξίες μας, το συναίσθημα και τον πολιτισμό μας. Κοιτώντας μια εικόνα νιώθουμε-αισθανόμαστε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με βάση τον συνδυασμό όλων των παραπάνω παραγόντων. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε να νιώθουμε χωρίς στερεότυπα , χωρίς πεπατημένες. Αν στη συγκεκριμένη εικόνα η πρώτη αίσθηση σας είναι η μελαγχολία , η μοναξιά , η εγκατάλειψη….

Κοιτάξτε ξανά και νιώστε , την ελευθερία, το ταξίδι , την αναζήτηση… εσωτερική ή εξωτερική.

Το χειροποίητο κολλάζ δίνει την δυνατότητα μέσω της Θεωρίας Gestalt* να μεταμορφώσετε το περιβάλλον, τα σχήματα , τις φιγούρες και τα συναισθήματα πέρα και έξω από τα προκαθορισμένα όρια .

* Με τον όρο Gestalt ( Ψυχολογία της Μορφής )  αναφερόμαστε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα του οποίου τα επί μέρους τμήματα είναι δυσδιάκριτα και αδιαχώριστα το ένα από το άλλο. Η ολότητα τους όμως είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών της.