About me

Γενικές πληροφορίεςΓενικές πληροφορίες

Γεννήθηκα το 1954 στη Μυτιλήνη της Λέσβου, όπου και έζησα μέχρι τα 18 κατόπιν πήγα για σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και αποφοίτησα ως Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 20 χρόνια εργάζομαι στην Τεχνική Υπηρεσία  του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συμμετοχή μου σε μελέτες, επιβλέψεις, εκτελέσεις έργων καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια στο αντικείμενο μου σας επισυνάπτω στο παρόν βιογραφικό.
Στην Πάτρα παρακολούθησα τα πρώτα μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης και Ζωγραφικής και από πολύ νωρίς  ασχολήθηκα με την τεχνοτροπία του  collage – μεικτής τεχνικής .Επηρεασμένος από την Τέχνη στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκα με την μουσική , το θέατρο , τα ντοκιμαντέρ, την ποίηση και την φιλοσοφία.

Σχετικά με την τεχνική του collageκαι την προσωπική μου δημιουργία και συλλογή.
Εδώ και πολλά χρόνια εκθέτω με διάφορους στατικούς η διαδραστικούς τρόπους το έργο μου, δίνοντας έμφαση στο να παρακινήσω ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτή την τεχνοτροπία.
Έλαβα μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα, 1982  και 1986 στην Αθήνα (Γκάζι) 1992 και στη Μυτιλήνη, 1995 και 1997.
Το 2006 γίνεται η πρώτη ατομική – θεματική μου έκθεση στη Λέσβο με 21 επιλεγμένα έργα collage στονεκθεσιακόχώρο «Δίαυλος» και το καλοκαίρι του  2007 εκθέτω σε μεγάλες επιφάνειες πειραματικά έργα του projectZen-collage, «Τέχνη χωρίς πρόθεση και προσκόλληση» σε ιδιωτικό πολυχώρο στο Λαύριο. Από το 2008 διαμένω στη Ρόδο όπου εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και δημιουργώ πειραματιζόμενος πάνω σε νέες τεχνικές collage.
Τον Ιούλιο του 2012 πραγματoποιώ στην Πύλη D’ Amboiseθεματική έκθεση με 30 πρωτότυπα έργα και με τίτλο”Dreamwithinadream “ και το καλοκαίρι του 2013 εκθέτω στον πολυχώροBonitoέκθεση με νέα έργα με τον τίτλο « Όναρ ή ήπαρ ».
Έως και σήμερα έχω λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις στην Αθήνα σε πολυχώρους και τεχνοχώρους στο κέντρο της πόλης με έργα μου τυπωμένα σε επιφάνειες. Το 2017 έλαβα μέρος στο ‘’Δωμάτιο project’’ ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό δρώμενο διάρκειας 30 ήμερων που περιλάμβανε εκφάνσεις από όλους τους χώρους της Τέχνης με ιδιαίτερη ευαισθησία σε άτομα  με αναπηρία (συμμέτοχη τους ως καλλιτέχνες και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την φιλοξενία τους ως επισκέπτες). Συμβάλλοντας και εγώ στο παραπάνω εγχείρημα εκτός από τα έργα μου, οργάνωσα  την δημιουργία ενός collage με την συμμετοχή των επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας με συμμετοχή κοινού ένα πρότυπο έργο « Createyourowncollage » μήκους 3μέτρων. Επίσης έχω λάβει μέρος σε εκθέσεις του εξωτερικού, σε περιοδικά τέχνης και συλλογικές παρουσιάσεις έργων γύρω από το collage και την εξέλιξη του.
Οι καλλιτεχνικές μου επιρροές  προέρχονται από το Dada, το φουτουρισμό και τον υπερρεαλισμό με ιδιαίτερη ροπή προς το μη συνειδητό - αυτοματικό – ονειρικό στοιχείο.
Τα έργα μου – περισσότερα από 500 – είναι φτιαγμένα με το χέρι, συνθέσεις από φωτογραφίες, χωρίς ψηφιακή επεξεργασία.

Σχετικά  με την μουσική , το θέατρο, την ποίηση και την φιλοσοφία.
Από το 1992 ως το 1999 εργάστηκα σαν εξωτερικός συνεργάτης στην ΕΡΑ σε παραγωγή μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου και τέχνης.
Ιδρυτής του συλλόγου ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ’’ πραγματοποιώντας, σαν κιθαρίστας, τραγουδιστής και μελετητής του κοινωνιολογικού αυτού φαινομένου, πολλές συναυλίες, εκδηλώσεις και ομιλίες. Τόσο εδώ στη Λέσβο με παρότρυνση του καθηγητή Γιώργου Νικολακάκη όσο και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας , για την επιρροή και την συμβολή του ρεμπέτικου στα μουσικά μας δρώμενα , σαν ένα είδος που συνεχίζει να επηρεάζει τα πολιτισμικά και κοινωνικά μας χαρακτηριστικά.
Στο χώρο του θεάτρου η πρώτη μου επαφή και συνεργασία ήταν στην Πάτρα  στο θεατρικό εργαστήρι με την  ΜαριέταΡιάλδη καθώς και η συμμετοχή μου σε παραστάσεις από το θέατρο του παραλόγου που οργανώθηκαν εκεί με την παρουσίαση έργων , Περιμένοντας τον Godot, Άσμα για το σκιάχτρο της Λουζιτάνια, Ανδόρα, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία κλπ. Στην συνέχεια στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργάστηκα με τις ομάδες και τα εργαστήρια Θεάτρου, ‘’Μπουρίνι’’ και ‘’ Θεόφιλος’’.Επίσης πραγματοποίησα αρκετές  μουσικές επενδύσεις για θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.
Η ποίηση από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια με ‘’αιχμαλώτισε’’ αρχικά ως αναγνώστη και στην συνέχεια ως δημιουργό. Ποιήματα μου έχουν παρουσιαστεί σε ποιητικές ομάδες και εκδηλώσεις τέχνης υποστηρίζοντας λογοτεχνικά το εικαστικό μου έργο.
Όπως ήταν φυσικό μέσα από τις παραπάνω τέχνες στη ζωή μου μπήκε και η φιλοσοφία ως αναγνώστη , στοχαστή και οπαδό της φιλοσοφίας του Ζεν. Έχω πραγματοποιήσει αρκετές ομιλίες και ομαδικές συνεδρίες στην Αθήνα, την Ρόδο και την Μυτιλήνη τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά επίσης σας αναφέρω την οργάνωση και παρουσίαση βιβλίων ποίησης και φιλοσοφίας ( Απρίλιος  2013 Ρόδος εκδόσεις ‘’Βερέττας’’ και Ιούλιος 2013 Ρόδος εκδόσεις ‘’Λυχνάρι’’ ).
Καλλιτεχνικές Δράσεις:

Collage

 • 1982 Πάτρα συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις
 • 1986 – 1992 Αθήνα συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις
 • 1995 – 1997 Μυτιλήνη συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις
 • 2006 Λέσβος 1η ατομική έκθεση 21 επιλεγμένων έργων στον πολυχώρο ‘’ Δίαυλος’’.
 • 2007 Λαύριο 2η ατομική έκθεση πειραματικών έργων με θέμα ‘’Collage Zen Project’’ σε ιδιωτικό πολυχώρο.
 • 2012 Ρόδος 3η ατομική έκθεση 30 έργων με τίτλο ”Dreamwithin a dream “ στην στην Πύλη D’ Amboise.
 • 2013 Αθήνα 4η ατομική έκθεση με τον τίτλο « Όναρ ή ήπαρ » στον πολυχώρο ‘’Βοnito’’.
 • 2017 Aθήνα συμμετοχή στο ’Δωμάτιο Project’ με 8 νέα έργα και δημιουργία πρότυπου έργου κολάζ μήκους 3μέτρων με τίτλο ‘’Createyourowncollage’’.

Μουσική , Θέατρο, Ποίηση, Φιλοσοφία :

 • 1992-1997 Μουσικός παραγωγός στην ΕΡΑ
 • 1996 Ίδρυση του συλλόγου ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ’’
 • 1982 Πάτρα θεατρικό εργαστήρι ΜαριέταςΡιάλδη.
 • 1995-1998 Λέσβος θεατρικά εργαστήρια ‘’Μπουρίνι’’ και ‘’Θεόφιλος’’
 • 2012-2013 Ρόδος παρουσιάσεις βιβλίων ποίησης και φιλοσοφίας των εκδόσεων ‘’Βερέττας’’ και ‘’Λυχνάρι’’.
 • 2009 έως σήμερα ομιλίες και ομαδικές συνεδρίες με θέμα την φιλοσοφία του Ζεν.